.

É na Fazenda Santa Rita localizada em Ilhéus na Bahia, que surgiu a empresa JU ARLÉO dirigida por Julia, que ainda muito novinha, vendo seu pai ir para Fazenda para produção de cacau de qualidade, decidiu acompanha-lo numa dessas idas, e assim como o pai foi criando estima pela cultura cacaueira.
O Cacau utilizado na fazenda é o cacau Forasteiro, cultivado no sistema agroflorestal conhecido como cabruca, onde o cacaueiro fica sob as árvores nativas da Mata Atlântica, um sistema de proteção da terra. As amêndoas da marca JU ARLÉO são certificadas pela indicação de procedência do Sul da Bahia, que certifica as amêndoas de qualidade na área demarcada pela Indicação Geográfica.

 

The JU ARLÉO company, run by Julia, was born at Fazenda Santa Rita, located in Ilhéus, Bahia. When Julia was very young, she saw her father going to the farm to produce quality cocoa and decided to accompany him on one of these trips.
The cocoa used on the farm is Forasteiro cocoa, grown in the agroforestry system known as cabruca, where the cocoa tree is under the native trees of the Atlantic Forest, a land protection system. The almonds of the JU ARLÉO brand are certified by the Southern Bahia Indication of Origin, which certifies quality almonds in the area demarcated by the Geographical Indication.
In 2022, Ju’s Chocolate was awarded at the Academy Chocolate Awards.
Scroll to top